Afgelopen zaterdag 5 november vond de Open Bedrijvendag Hoogeveen plaats. Ook een aantal bedrijven uit ondernemershotel “DeCompaen” zette haar deuren open voor bezoekers, waaronder ADD Safety & Security. Zo kwamen er enkele honderden bezoekers af op de spectaculaire demonstraties met gecertificeerde K9 bewakingshonden!

Een spectaculaire demonstratie
De demonstratie bestond uit twee verschillende onderdelen. Bij het eerste gedeelte moesten de bewakingshonden twee verstopte producten met menselijke lichaamsgeur opsporen. Binnen een minuut vonden de honden al snuffelend beide producten terug. Ongeacht de grote van het object (huissleutel) was dit voor de honden geen enkel probleem.

In het tweede deel werd de hond ingezet als wapen. Als ”wapen” zult u wellicht denken? Ja, bewakingshonden worden door de wet namelijk gezien als wapen. Ze worden vaak ingezet op evenementen om onrust te voorkomen. De belangrijkste taak is dan het beschermen van de beveiligers. Mocht een situatie uit de hand lopen en/of zelfs dreigend worden, dan is het toegestaan om ze in te zetten. Dit werd ook tijdens de demonstratie vertoond, bij de “aanhouding” van een verdacht persoon. De honden zette zijn tanden op commando in de “verdachte” en liet op commando pas los.

De verbondenheid tussen de hond en het baasje
Wist u dat bewakingshonden veelal al vanaf jongs af aan hetzelfde baasje hebben? Vanaf de geboorte worden bewakingshonden namelijk getraind en opgevoed om uiteindelijk als gecertificeerde bewakingshond te worden ingezet . De beveiliger en de bewakingshond moeten een opleidingstraject doorlopen en beide gecertificeerd worden. Daarnaast moeten ze gecertificeerd worden alszijnde een goed team. De beveiliger en de bewakingshond vormen een hecht team op zowel op zakelijk als privé vlak. Ook de honden die meededen aan de demonstratie, waren allemaal met hun eigen baasje gekomen.

Terugblik ADD Safety & Security
Eigenaar Henri v
an ADD Safety & Security kijkt ook met een tevreden gevoel terug op de open dag. ”De demo’s van de bewakingshonden heeft het publiek en collega ondernemers een beter beeld gegeven (het blijft hangen vanwege het spectaculaire karakter) van het bedrijf ADD Safety & Security. We kregen veel leuke reacties van het publiek. Mensen kregen iets unieks te zien gaven ze aan. Daarnaast ontstond er interactie, omdat het publiek geïnteresseerd was in de honden en de trainingen die ze krijgen.

ADD Safety & Security

www.add-security.nl

info@add-security.nl

0528-522126 of 06-52823400